ChorobyAko podporiť mužskú plodnosť a zlepšiť hodnoty spermiogramu?

Ako podporiť mužskú plodnosť a zlepšiť hodnoty spermiogramu?

Rastúca neplodnosť mužov prekvapuje aj vedcov. Kým v minulosti bola téma problémov s otehotnením doménou žien, dnes sa presúva aj na mužov. Jednou z príčin je i odkladanie času, keď sa páry rozhodnú pre splodenie dieťaťa. Ako sa dá zvýšiť plodnosť u mužov?

Príčiny neplodnosti u mužov

Komplikácie s plodnosťou u mužov, podobne ako aj u žien, ovplyvňuje do istej miery životný štýl. Predovšetkým sú to nezdravé návyky (pitie alkoholu, fajčenie, užívanie drog) a tiež stres.

Nedostatočná kvalita spermií môže byť spôsobená genetickými poruchami, pohlavnými chorobami či doslova prehrievaním semenníkov (nadmerné saunovanie, časté horúce kúpele, vyhrievané matrace).

...

Nie vždy je možné neplodnosť u mužov liečiť, no výživové doplnky, úprava stravy a životného štýlu môže znamenať isté zlepšenia a rozhodne to stojí za vyskúšanie.

Výživové posilnenie z lekárne

Jednoduchým spôsobom, ako podporiť plodnosť u mužov, sú výživové doplnky z lekárne.

Patrí k nim aj prípravok Sermatrop. Ide o vedecky podložený a patentovaný komplex mikroelementov, vitamínov, antioxidantov, rastlinných extraktov a aminokyselín určený pre mužov.

Jedna tableta Sermatrop denne obsahuje kokteil selénu, zinku, vitamínu C, B12, D a E a kyseliny listovej.

Výživa na tanieri

Niekedy stačí zmeniť stravovanie a mužská plodnosť sa naštartuje celkom prirodzene.

V tom prípade by sa mali na tanieri muža objaviť antioxidanty (vitamín C, vitamín E a selén), kyselina D-asparágová (zdrojom sú kuracie prsia, pohánka či sója), listová zelenina plná kyseliny listovej a tiež zinok (obsahuje ho tmavé mäso, tekvicové semená, vnútornosti, žĺtky) i oriešky (nesolené a nepražené).

Čo ešte pomáha na mužskú plodnosť

Fajčenie je zdraviu škodlivé. Platí to aj v prípade mužskej plodnosti a týka sa hlavne spomaľovania rýchlosti spermií. Ak chcete prirodzene splodiť dieťa, prestaňte fajčiť.

Ani nadváha a pitie alkoholu nie sú ideálnou podporou kvality spermií. Upravte stravu, obmedzte pitie alkoholu a vyberte si pravidelný pohyb, ktorý vám bude vyhovovať. Tak zlepšíte vašu šancu na lepší spermiogram.

Podľa niektorých štúdií vplýva na plodnosť u mužov aj kvalita a množstvo spánku. Ideálne je chodiť do postele o 22.30 hod a neprerušovane spať 7,5 hodín.

Neplodnosť postihuje celosvetovo veľkú časť mužov. Zmena životného štýlu, stravy i výživové doplnky sú naozaj jednoduchými a dostupnými možnosťami pre podporu reprodukčnej schopnosti mužov. Ďalším krokom je odborné vyšetrenie u lekárov.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Ďalšie články

Pestovanie exotického ovocia v domácich podmienkach a ich využitie v kuchyne

Pestovanie exotického ovocia v našich podmienkach sa stáva čoraz viac obľúbenejšou aktivitou nielen pre mnohých pestovateľov, ale aj pre kulinárov, ktorí milujú netradičnúj kuchyňu....

Prečo sú batérie pre deti nebezpečné?

Gombíkové batérie resp. lítiové batérie guľatého tvaru poháňajú v domácnosti množstvo elektronických zariadení. Možno ste však netušili, že môžu byť nebezpečné aj pre vaše...

Prečo je starostlivosť o seba počas rodičovstva tak dôležitá?

Rodičovstvo je nádherná a naplňujúca skúsenosť, plná lásky, starostlivosti a obetavosti. Avšak v nekonečnom zhone starostlivosti o deti často zabúdame na jednu z najdôležitejších...

Budovanie zdravého súťaženia medzi súrodencami. Viete, ako na to?

Žiarlivosť a rivalita medzi súrodencami je bežný jav, s ktorým sa stretáva mnoho rodičov. Je prirodzené, že deti súťažia o pozornosť a lásku svojich...